Θαυμαστές και μιμητές σκοτεινών εποχών..

FacebookTwitterGoogle+Share

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Σχετικά με την ανακοίνωση της παράταξης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, που στην Ομοσπονδία παρουσιάζεται ως ΠΑΣΚΕ, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση στις 4 Νοέμβρη, η Κεντρική Διοίκηση του Συνδικάτου ενημερώνει τους εργαζόμενους του κλάδου σε όλη τη χώρα τα εξής:

  1. Το Συνδικάτο είναι γνωστό στο εργατικό κίνημα της Αττικής και όλης της χώρας για τις ανοιχτές διαδικασίες του σε επίπεδο συνεδριάσεων της Κεντρικής Διοίκησης, τουλάχιστον μία φορά το μήνα, όπου ο καθένας μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του ελεύθερα. Κάτι που επαναλαμβάνεται σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό στις Γενικές του Συνελεύσεις. Από την άλλη είναι επίσης γνωστό ότι η Διοίκηση της Ομοσπονδίας συνεδρίασε, αντικαταστατικά, μετά από σχεδόν δυο χρόνια, χωρίς την παρουσία των επιχειρησιακών σωματείων της Αθήνας, τα οποία και ζήτησαν να παρευρεθούν. 
  2. Η εισήγηση της πλειοψηφίας της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου, που παρουσίασε ο πρόεδρος, είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδικάτου όπως και το διεκδικητικό πλαίσιο που υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία. Αντίστοιχα υπάρχουν μαγνητοφωνημένες οι τοποθετήσεις όλων των ομιλητών της Γενικής Συνέλευσης που αποτελούν μέρος των πρακτικών, στη διάθεση του κάθε εργαζόμενου-μέλος του Συνδικάτου, που δεν παρευρέθηκε στη διαδικασία. Μίλησαν όλοι όσοι εγγράφηκαν στον κατάλογο των ομιλητών. Οι πάνω από 200 εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση έκριναν με βάση τη συζήτηση που έγινε, ακούγοντας όλες τις απόψεις που εκφράστηκαν.
  3. Δυστυχώς για τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας, όσο κι αν το προκάλεσε, δεν του κάναμε τη …χάρη να «δεχτεί γροθιά στο πρόσωπο» όπως γράφει στην ανακοίνωση της η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. Απόπειρα χειροδικίας πράγματι έγινε απέναντι σε πρόεδρο Παραρτήματος του Συνδικάτου, ενέργεια που δημιούργησε ολιγόλεπτη αναταραχή, την οποία και σταμάτησαν οι ψυχραιμότεροι με παρέμβαση του προέδρου της Γενικής Συνέλευσης. 
  4. Οι θαυμαστές και μιμητές άλλων, σκοτεινών εποχών για το εργατικό κίνημα, καλά θα κάνουν να εγκαταλείψουν τις ασφαλίτικες μεθόδους τους. Στο Συνδικάτο και το ταξικό κίνημα αυτά δεν περνούν. Είναι θωρακισμένα από την ιστορία και την ίδια τη συσπείρωση και δύναμη χιλιάδων εργαζομένων του κλάδου.